Adembenemend Albanië & Magnifiek Macedonië

Intro

Albanië en Macedonië zijn waarschijnlijk niet de eerste landen die bij je opkomen als zomervakantiebestemming. Maar dat is onterecht! Zo riep Lonely Planet Albanië in 2010 uit tot nummer 1 te bezoeken land. Ook Macedonië heeft op het gebied van natuur, cultuur, gastvrije inwoners, historie én natuurlijk zon ontzettend veel te bieden. Ga jij met ons de historische steden, indrukwekkende nationale parken en uitgestrekte meren van deze ongerepte landen verkennen?

Hoogtepunten:

  • Bezoek aan de hoofdsteden Skopje en Tirana
  • Chillen aan het meer van Ohrid
  • Hiken door de bergen van Pelister Nationaal Park

Uitgebreide reisbeschrijving

Macedonië, het land met de zonnigste vlag van Europa, is een voormalige Joegoslavische republiek midden op de Balkan. In dit Balkanland is (bijna) alles anders dan bij ons. Denk bijvoorbeeld aan de taal, de letters, bergen, de cultuur en het verleden. Dat betekent dat er veel te ontdekken valt. We gaan dus echt op avontuur!

We beginnen in Skopje, de hoofdstad met een roerige geschiedenis. In 3500 v Chr. woonde hier de eerste bewoners, de Paionianen. Sindsdien kwamen onder andere de Romeinen, de Byzantijnen en de Ottomanen langs wat resulteerde in een machtige variatie in bouwstijlen en mooie gebouwen.

Na deze historische stad komen de natuurliefhebbers aan hun trekken. Zo gaan we bijvoorbeeld hiken in het Pelister Nationaal Park. We genieten van mooie uitzichten en zullen ook zeker een berg beklimmen! Daarnaast bezoeken we een kampterrein van YMCA Bitola, midden in de natuur. Deze afdeling van de YMCA organiseert veel uitwisselingen met jongeren uit heel Europa. Ook wij zullen hier, samen met Macedonische jongeren, leuke activiteiten ondernemen. Bijzonder om de lokale cultuur zo nog beter te leren kennen!

Tijd om uit te rusten. Dat doen we in de regio Ohrid. Deze regio, op de grens tussen Macedonië en Albanië, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast een duik in het bekende meer kunnen we ook het historische oud-Griekse theater in Ohrid bezoeken en smullen van Shopska-salade en Tavče gravče.

We zijn nu al bijna in Albanië, een land dat lang geïsoleerd is geweest en daardoor nog heel ongerept is. Een groot deel van het land bestaat uit bergen en bossen. Het is dan ook niet zo gek dat Albanië maar liefst veertien nationale parken telt! Het Shebenik-Jabllanicë National Park en/of het Dajti Mountain National Park zullen we zeker van dichtbij gaan bekijken. Hier kun je de meest prachtige wandelingen maken. Of misschien pakken we wel de mountainbike!

We eindigen in Tirana, sinds 1920 de hoofdstad van Albanië. Middelpunt van deze stad is het immense Skanderbergplein, genoemd naar de Albanese nationale held Skanderberg (Gjergj Kastrioti). Aan of vlakbij dit plein liggen alle belangrijke gebouwen van de stad, die ieder een eigen verhaal vertellen over de turbulente geschiedenis van het prachtige Albanië.

Kortom, heb je zin in een afwisselende en avontuurlijke reis in twee warme en onbekende landen? Meld je dan snel aan om mee te gaan naar Macedonië en Albanië!

Ter info: Tijdens deze reis slapen we niet in tenten, maar in hostels, huisjes of we logeren bij een lokale YMCA.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, verblijf in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, gezamenlijke spullen en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort. Het document moet nog ten minste 3 maanden geldig zijn.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

niet meer te boeken2

Periode:
2 t/m 16 agustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 995,00

Type Reis:

Steden / Cultuur
Ontspanning
Natuur / Actief
Avontuur

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker