Eilandhoppen Azoren: Kraters en Vulkanen

Intro

De Azoren: het Hawaï van Europa. Deze paradijselijke Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan staat bij veel mensen op hun bucketlist. De Azoren bestaan uit negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden. Ga deze zomer met ons mee naar het eiland São Miguel van waaruit we een aantal andere eilanden bezoeken per boot. We gaan dolfijnen en walvissen spotten, relaxen in warmwaterbronnen en Canyoningen. Genieten van het prachtige groene vulkanische landschap van deze archipel.

Azoren

Hoogtepunten:

  • Cayoningen
  • Relaxen in warmwaterbronnen
  • Dolfijnen en walvissen kijken

Uitgebreide reisbeschrijving

Als je droomt van palmbomen, vulkanen, mooie strandenen kratermeren, dan zijn de Azoren jouw ultieme vakantiebestemming. De Azoren worden niet voor niets het Hawaï van Europa genoemd. Gelukkig zijn de Azoren nog redelijk onontdekt door de gewone toerist. We vliegen naar de hoofdstad Ponta Delgada op het eiland São Miguel, dat bekend staat als het Groene Eiland. We zullen wandelen langs prachtige kratermeren en over stranden met zwart vulkanisch zand. Natuurlijk nemen we ook zo nu en dan een duik in de zee.Surfen en kanoën behoren ook tot de mogelijkheden. Dat het niet een standaard Europese bestemming is, blijkt wel doordat er op dit eiland zelfs thee, ananassen, bananen en passievruchten worden verbouwd.

Vanuit São Miguel gaan we met de ferry andere eilanden bezoeken, zoals Santa Maria, Sào Jorge en Pico. Op Santa Maria vinden we witte zandstranden. Het eiland Sào Jorge staat bekend om zijn steile rotswanden, hoge kliffen en de fajãs: landtongen van lava. Door de warme golfstroom heeft de zee een fijne temperatuur. Dat betekent niet alleen dat we lekker kunnen zwemmen, maar dat er ook een grote kans is om walvissen en dolfijnen te spotten. Alle eilanden van de Azoren bieden genoeg mogelijkheden om een actieve vakantie te vieren, afgewisseld met momenten om te genieten van het subtropische klimaat. Dat doen we dan ook op deze reis, maar we trekken er vooral op uit om te genieten van het prachtige groene vulkanische landschap.

Ter info: Tijdens deze reis slapen we niet in tenten, maar in hostels, huisjes of we logeren bij een lokale YMCA.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, gezamenlijke spullen en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.


Video's

Voor een indruk van onze reizen naar de Azoren, kijk dan naar het onderstaande filmpje.

{/tab Video's}

Dag-tot-dag schema

Hier vind je een voorbeeld van het dag-tot-dag reisschema. Let op, het geeft alleen een impressie en kan dus afwijken van je uiteindelijke reis.

Azoren 1Dag 1:
Vlucht naar Terceira
Bus naar stad Angra do Heroísmo

Dag 2:
Boot naar Sao Miguel
Stad Ponta Delgada bezoeken 

Dag 3:
Wandeling bij Sete Cidades 

Dag 4:
Wandeling bij Furnas
Relaxen in warmwaterbronnen 

Dag 5:
Canyoning 

Dag 6:
Stad Ponta Delgada bezoeken

Dag 7:
Boot naar Pico 

Dag 8:
Bezoek lavatunnels, wijngaarden en stad Madalena 

Dag 9:
Berg Pico beklimmen 

Dag 10:
Bezoek theeplantage 

Dag 11:
Boot naar Terceira
Wandeling naar Monte do Brasil 

Dag 12:
Walvis spotten
Stad Angra do Heroísmo bezoeken 

Dag 13:
Wandeling naar Algar do Carvao, Gruta do Natal en/of Biscoitos natuurzwembad 

Dag 14:
Bezoek lokale YMCA 

Dag 15:
Terugreis naar Nederland

Gegarandeerd vertrek
Alleen te boeken op aanvraag

Periode:
2 augustus t/m 16 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 1195,00

Type Reis:

Steden / Cultuur
Ontspanning
Natuur / Actief
Avontuur

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker