Eilandhoppen Griekenland

Intro

We  gaan ‘hoppen’ over de Griekse eilanden en we hopen dat je klaar bent voor een avontuur!. We bezoeken Athene met z’n Akropolis. We reizen met het openbaar vervoer en pakken de ferry naar Paros, Naxos en vulkaaneiland Santorini. We gaan met elkaar afwisselende activiteiten ondernemen. Op Kreta maken we een tocht door de indrukwekkende Samaria-kloof en pakken we een terrasje in de oude haven van Chania. Het lekkere temperatuurtje daagt je uit om een duik te nemen in zee. Dit is een vakantie van zon, zwemmen, cultuur en natuur.

Hoogtepunten:

  • Athene met de Akropolis
  • Samariakloof
  • Zon, zee en cultuur

Uitgebreide reisbeschrijving

Eilandhoppen is één van de beste manieren om de Griekse eilanden te ontdekken. Elk eiland heeft zijn eigen prachtige hoogtepunten en je vaart zo van de ene wereld de andere in. We beginnen onze reis op een vliegveld in Athene. In Athene gaan we  de stad verkennen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de Lykavittos Hill beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de stad. Voordat we Athene verder gaan verkennen, is er echter nog heel veel te zien en te beleven. 

Wij gaan het eiland Paros bezoeken. Paros staat bekend om haar marmer, goede witte en rode wijn, maar ook om het gezellige vissersstadje Naoussa. Vanuit Paros vertrekken we naar het eiland Naxos, dat onder meer bekend staat om de uitgerekte zandstranden waar we uiteraard gebruik van gaan maken. Naast vele stranden biedt het eiland ook de nodige culturele hoogtepunten waaronder de tempel Apollo en de grot van Zeus, of misschien vind je het ook wel leuk om de berg Za te beklimmen. Deze berg is de hoogste berg van de cycladen.

Nadat we Naxos verkend hebben, vertrekken we per ferry naar Santorini. Dit eiland is ontstaan door vulkaanuitbarstingen in 1500 v. Chr. Het is met zijn witte huisjes, kerken met blauwe koepels en prachtige vulkaanrotsen het meest gefotografeerde eiland van Griekenland. Als je mooie souvenirs wilt kopen, ligt hier je kans. In het stadje Fira kun je je hart ophalen in de smalle straatjes met vele winkeltjes!

Vanaf Santorini vertrekken we naar het laatste eiland, Kreta. Dit is misschien wel het bekendste eiland van  Griekenland. Een van de hoogtepunten van Kreta is de indrukwekkende Samariakloof. Deze mag je als bezoeker van dit Griekse eiland natuurlijk niet missen. Ook de stadjes Chania en Rethymnon zijn zeker de moeite van het bekijken waard.

De haven van Athene, Piraeus, zal de laatste haven zijn waar we zullen aanmeren tijdens deze reis. Hier gaan we langs bij de lokale YMCA en brengen we een bezoek aan het centrum. Daarna brengen we een bezoek aan de Akropolis, de tafelberg die al van verre te zien is als je Athene nadert. Wist je dat acro “boven” betekent en polis “stad”?

Zie jij het wel zitten om vele verschillende werelden binnen te varen? Wil jij meer zien van de Griekse oudheid? Wil je de huisjes waar Griekenland om bekend staat eens in het echt zien? Heb je zin in een heerlijke afwisselende zonnige vakantie? Dan is dit je reis!!

Ter info: dit is een kampeerreis en slapen we (voornamelijk) in tenten. 


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op campings, volledig dagprogramma, alle maaltijden, gezamenlijke spullen en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.


Video's

Voor een indruk van onze reizen naar Griekenland kijk dan naar het onderstaande filmpje.

Let op: deze reis had een ander reisschema dan de reis van dit jaar

niet meer te boeken2

Periode:
7 t/m 21 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 1195,00

Type Reis:

Steden / cultuur
Ontspanning
Natuur / Actief   
Avontuur

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker

© YMCA Jongerenreizen