Inspirerend Ierland

Intro

Ga jij met ons mee om het inspirerende en magische Ierland te ontdekken? Tijdens deze reis nemen we je mee naar de historische stad Dublin waar we diverse kanten van de stad ontdekken. Uiteraard kan het proeven van een Guinness-biertje hierbij niet ontbreken. Tijdens deze reis nemen we je ook mee de natuur in, waarbij we prachtige meren gaan zien en vanaf hoge kliffen ver de diepte in kunnen kijken. Onze reis eindigt in het bijzondere Belfast vol cultuur en historie. Ga jij mee op ontdekkingstocht?

Ierland, Dublin

Hoogtepunten:

  • Keltische muziek luisteren in Dublin
  • Naar beneden kijken vanaf de ruige Ierse kusten
  • Coole outdooractiviteiten in Noord-Ierland

Uitgebreide reisbeschrijving

We beginnen onze reis in Dublin, de hoofdstad van Ierland. Het is een stad van uitersten en dat maakt Dublin nu juist zo leuk. We gaan de oude wijk Temple Bar in waar we vele pubs vinden met traditionele Keltische muziek en wellicht kan je zelfs je Ierse dans oefenen! Uiteraard bekijken we de rest van de stad waarbij je nog veel sporen van de oude Vikingen kunt ontdekken. Op Grafton Street komen we straatartiesten tegen en al snel zal duidelijk worden dat Dublin een creatieve stad is. Wist je dat veel bekende auteurs, acteurs en bands uit Dublin komen en dat de stad vaak voor films gebruikt wordt? Als je goed rondkijkt zie je hier veel van terug zoals de diverse ‘walls of fame’.

Ierland staat ook bekend om de imposante natuur. Vanuit Dublin brengen we een bezoek aan het Wicklow Nationaal Park, een groot natuurgebied vol bijzondere plekken. Ben je fan van de serie Vikings of Tudor? Of de films Leap Year, Braveheart of P.S. I love you? Dan weet je hoe bijzonder dit gebied eruit ziet want veel scènes zijn hier opgenomen.

Hierna is het tijd om naar de andere kant van Ierland te gaan. We bakken de bus naar Gallway, een stad in het westen van Ierland. Vanuit daar zullen we naar de Cliffs of Moher gaan. Deze imposante kliffen zorgen voor een bijzonder uitzicht, maar schrik niet…je staat enorm hoog! In deze omgeving zijn watersporten ook erg populair. Durf jij zelf plaats te nemen in een kayak op de ruige branding? Uiteraard zullen we bij de plaatselijke pub ook eens een echte Ierse maaltijd eten.

Na Gallway pakken we de bus naar Greenfield in Noord-Ierland. Hier ontmoeten we mensen van de lokale YMCA. Op het YMCA-terrein gaan we diverse outdooractiviteiten ondernemen.Daarna is het al weer tijd voor onze laatste stop: Belfast. Een stad met een hevige historie, wat nog goed terug te zien in de imposante muurschilderingen Ook zullen we de oude markthal bezoeken en rondwandelen in deze bijzonders stad. Ben jij er klaar voor?

Ter info: Tijdens deze reis slapen we niet in tenten, maar in hostels, huisjes of we logeren bij een lokale YMCA.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, gezamenlijke spullen en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

Video's

Voor een indruk van onze reizen naar Ierland en Ierland & Schotland, kijk dan naar het onderstaande filmpjes.

Let op: deze reis had een ander reisschema en de reis van dit jaar is met het openbaar vervoer ipv minibusjes

niet meer te boeken2

Periode:
24 juli t/m 7 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 995,00

Type Reis:

Steden / Cultuur
Ontspanning
Natuur / Actief
Avontuur

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker