Natuur & Theater in Noorwegen

Intro

Hou je van zingen en dansen, steden ontdekken, maar ook van indrukwekkende bergen en buiten zijn? Ga dan met ons mee op deze leuke en mooie reis naar Noorwegen! In Noorwegen gaan we de natuur in tijdens een aantal leuke wandeltochten en outdooractiviteiten. Wij gaan één van de mooiste treinreizen van Europa maken van Oslo naar Bergen. Tijdens deze reis hebben we, naast tijd om dit mooie land bekijken, ook veel tijd om jezelf te leren ontdekken door verschillende theatersportactiviteiten en wie weet een straatoptreden in Bergen of Oslo?! Ook gaan we naar het grote YMCA Ten Sing 

festival bij Oslo. Dit is een Europees YMCA festival met allerlei muziek, zang en dans optredens en workshops. Dat wordt een groot spektakel!

Hoogtepunten:

  • Unieke treinrit naar Bergen op een van de mooiste trajecten ter wereld
  • Het schitterende UNESCO-Bryggen (Bergen)
  • YMCA Ten Sing festival in Oslo

Uitgebreide reisbeschrijving

Omringd door bergen en zee ligt Oslo, de snelst groeiende hoofdstad van Europa. Ondanks dat het een enorme metropool aan het worden is, is het nog steeds een van de groenste hoofdsteden van Europa. Juist deze unieke combinatie maakt Oslo zo leuk. We bezoeken het bijzondere Vigelandsparken, wie kan er het beste de emoties van de beelden nadoen? We hebben ook voldoende tijd om rustig te chillen in een van de vele parken van de stad. Oslo biedt ons daarnaast de mogelijkheid voor culturele en outdooractiviteiten. Zo zullen we ons verdiepen in de historie en cultuur van de Noren, maar gaan we ook wandelen in de bosrijke omgeving, zwemmen en misschien zelfs wel kajakken!

Na een paar dagen in Oslo pakken we de trein naar het UNESCO-stadje Bergen. De treinreis hierheen zal je versteld doen staan. Schitterend uitzicht en bijzondere dorpjes en stadjes. Het is een van de mooiste treinreizen van heel Europa, dus een echte must om eens te beleven! Eenmaal in Bergen aangekomen gaan we op ontdekking in deze bijzondere stad. Zorg ervoor dat je deze dagen voldoende foto’s kan maken, want dat zal zeker nodig zijn! Vanuit Bergen maken wij verschillende dagtrips, waaronder een tocht naar het uitzichtpunt Floiveien. Vanaf hier kunnen de stad goed zien liggen in de prachtige omgeving. 

In Oslo bezoeken we het Europees Ten Sing Festival van de YMCA, een vrolijk festival voor jongeren van 13 tot 30 jaar. We pakken een paar dagen mee van dit zesdaagse festival, dat plaatsvindt op het eilandje Oslo Bay. Op het Ten Sing festival word je ondergedompeld in allerlei 'performing arts', zoals muziek, toneel en dans, alles voor en door jongeren! De gedachte is achter Ten Sing is dat je zo op een creatieve manier werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, maar het is natuurlijk vooral gewoon hartstikke leuk!

Kortom, deze reis is één avontuurlijke mix van cultuur, natuur, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en (internationale) sociale contacten. Durf jij dat avontuur met ons aan te gaan?

Ter info: dit is een kampeerreis en slapen we (voornamelijk) in tenten.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, verblijf op campings/in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, gezamenlijke spullen en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.


Video's

Voor een indruk van onze reizen naar Noorwegen, kijk dan naar het onderstaande filmpje.

Let op: deze reis had een ander reisschema en de reis van dit jaar is met het openbaar vervoer ipv minibusjes

niet meer te boeken2

Periode:
8 /m 17 augustus

Doelgroep:
15 t/m 19 jaar

Reissom:
€ 795,00

Type Reis:

Steden / Cultuur
Ontspanning
Natuur / Actief
Avontuur

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker