Prachtig Palestina & Israël

Intro

Deze cultuurreis met een bezoek aan veel (Bijbel) historische plaatsen geeft een goed inzicht in beide kanten van de huidige situatie in Israël en Palestina. De combinatie van het meer van Tiberias, een bezoek aan Jeruzalem, drijven in de Dode Zee en het moderne Tel Aviv maken dit een bijzondere reis die je nooit meer vergeet.

Tel Aviv Haven Israel

Hoogtepunten:

  • Jeruzalem
  • Drijven in de Dode Zee
  • Bezoek aan Palestina met een lokale gids

Uitgebreide reisbeschrijving

Een bezoek aan Israël en aan Palestina zal je je leven lang bijblijven. Een bezoek aan het verrasssende en bruisende Tel Aviv, met haar mooie stranden, wissel je af met een bezoek aan de vele historische plaatsen.

Van het mooie Haifa reizen we door naar het beroemde meer van Tiberias, een prachtige plek waar we gewoon op het strand kunnen slapen en waar je ook prachtige wandelingen kunt maken. De volgende stop is Jeruzalem, een stad die je ‘voelt’ en die je nooit meer zult vergeten. Bezoek de vier delen van de stad elk met een eigen religie, wandel door de eeuwenoude straten van de oude stad, bezoek de Tempelberg, de Klaagmuur en wandel over de via Dolarosa naar de Heilig Grafkerk. 's Avonds komt de stad tot leven en kun je er ook prima op stap. Een bezoek aan het Yad Vashem museum, ter nagedachtenis aan de Holocaust mag ook niet ontbreken.

Van Jeruzalem reizen we naar Palestina, letterlijk aan de andere kant van de muur, waar een heel andere wereld op ons wachten. We bezoeken bijzondere en oude steden zoals Bethlehem (en de Geboortekerk), Nazareth, Hebron en Jericho. Hier maken we op een heel directe manier kennis met de huidige leefwijze van de Palestijnen.

We vervolgen de reis naar de Dode Zee, waar we we al drijvend in het zoute water een boekje kunnen lezen en kunnen slapen op het strand. We eindigen onze reis in Tel Aviv, waarna we terug kunnen kijken op een unieke ervaring, een die je nooit meer zult vergeten!

Ter info: tijdens deze reis slapen we niet in tenten, maar in hostels, huisjes of we logeren bij een lokale YMCA.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, verblijf in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, gezamenlijke spullen en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is.
Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

Wij volgen altijd het reisadvies van Buitenlandse zaken, mocht de situatie in Palestina en/of Israël wijzigen, dan zullen wij in overleg met jou een andere bestemming zoeken.

Video's

Voor een indruk van onze reizen naar Palestina & Israel, kijk dan naar het onderstaande filmpje.

Let op: deze reis had een ander reisschema

 

niet meer te boeken2

Periode:
24 juli t/m 7 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 1395,00

Type Reis:

Steden / Cultuur
Ontspanning
Natuur / Actief
Avontuur

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker