Pyreneeën en Barcelona actief

Intro

Actief, cultuur, strand en jezelf wat beter leren kennen in nieuwe situaties, dat is wat deze reis typeert! We gaan op zoek naar de perfecte combinatie tussen actief zijn in de Pyreneeën, de cultuur en het strand in Barcelona en het maken van nieuwe vrienden en jezelf leren kennen gedurende de hele reis. We beginnen in de Franse Pyreneeën. Hier storten we ons een paar dagen op allerlei outdooractiviteiten, zoals raften en kanoën, mountainbiken en uiteraard bergwandelen. Moe maar voldaan vertrekken we daarna richting de wereldstad Barcelona, die hoog op het lijstje staat van velen. Deze stad heeft veel cultuur te bieden. We bezoeken de Sagrada Família, het bekende bouwwerk van Gaudi, en voor de liefhebbers kan een bezoekje aan het stadion van FC Barcelona natuurlijk niet ontbreken. Ga je liever shoppen? Ook geen probleem. Tussendoor genieten we van een dagje strand en is er volop ruimte voor een leuk spel of een goed gesprek bij het kampvuur. Kortom, dit is een heerlijk gevarieerde reis. 

Hoogtepunten:

  • Actief in de bergen van de Pyreneeën
  • Chillen op het strand
  • Cultuur snuiven in Barcelona

Uitgebreide reisbeschrijving

Vanaf Amsterdam vertrekken we naar de Pyreneeën in Frankrijk, naar het plaatsje Enveitg, direct aan de Spaanse grens. Hier verblijven we op een camping waarbij we in de buurt allerlei verschillende activiteiten kunnen doen. Als je aan de Pyreneeën denkt, denk je aan bergen. Een bergwandeling staat dus zeker op het programma. In dit gebied zijn er veel verschillende soorten wandelingen. Waar zou jij voor willen gaan?

Naast wandelen zijn er ook andere outdooractiviteiten te doen. Zo zijn er genoeg watersporten uit te oefenen bij Enveitg. Wordt het kanoën of willen we ruig gaan raften? Natuurlijk kunnen we ook rustig genieten van de natuur met een kampvuurtje en een gezellige barbecue. Tijdens de reis zullen we aan de hand van de activiteiten en avonturen ook onszelf beter leren kennen en is er ruimte om je eigen inbreng te hebben in de activiteiten.

Het tweede deel van de reis wordt het culturele deel: de stad Barcelona. Barcelona is een grote stad waar veel te doen is. Uiteraard zal een bezoek aan de Sagrada Familía van Gaudí in de reis gepland staan. De bouw van deze enorme kerk is in 1882 begonnen en in 2033 (!) moet hij af zijn. Ook tijdens het bouwproces is dit fantastische gebouw al een van de meest bezochte gebouwen ter wereld!

Naast de Sagrada Família is er nog veel meer te zien en te beleven in Barcelona. Ga je voor het stadion van FC Barcelona? Is een museum meer jouw ding en wil je graag naar het Picasso- of chocolademuseum? Ben je meer van alle architectuur en loop je lekker rond door de stad om alle mooie gebouwen te zien? Of wil je graag naar een groot park of naar het strand en daar lekker relaxen? Alles kan!

Ook bezoeken we in Barcelona de lokale YMCA, waar we kennismaken met het goede werk voor minderbedeelde families. Daarnaast is er natuurlijk de gelegenheid om jongeren van de lokale YMCA-organisatie te leren kennen. 

Aan het eind van de reis vliegen we weer terug naar Amsterdam. Hopelijk nemen we het mooie Spaanse weer mee naar Nederland. Houd je van inspannende activiteiten, maar wil je ook genieten van een stad en de cultuur van het land? Boek deze reis dan nu snel! Qué lo pase bien!

Ter info: dit is een kampeerreis en slapen we (voornamelijk) in tenten.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, verblijf op campings, volledig dagprogramma, alle maaltijden, gezamenlijke spullen en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.


Gegarandeerd vertrek
Alleen te boeken op aanvraag

Periode:
21 t/m 30 juli

Doelgroep:
15 t/m 19 jaar

Reissom:
€ 695,00

Type Reis:

Steden / Cultuur
Ontspanning
Natuur / Actief
Avontuur

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker