Beleef de Balkan outdoor: Servië en Bosnië

Intro

 

Vergeet de Ardennen, de Alpen en de Pyreneeën. Voor het échte outdoor-walhalla moet je op de Balkan zijn! Hoge bergen, uitgestrekte vlaktes, diepe kloven, groene bossen en talloze stroompjes en rivieren kenmerken het landschap. Je kunt er dus helemaal uitleven met hiken, raften, klettersteig (of via ferrata), canyoning en mountainbiken. Do we need to say more? Ga met ons mee outdoor-avontuur in Servië en Bosnië!

Servie en Bosnie

Hoogtepunten:

  • Verschillende outdoor-activiteiten (denk bijvoorbeeld aan hiken, klettersteig of via ferrata, raften/kanoën, canyoning, klimmen en/of mountainbiken)
  • Een bezoek aan de historische steden Belgrado en Sarajevo
  • Adembenemende uitzichten in Tara Nationaal Park

Uitgebreide reisbeschrijving

We beginnen deze reis in de historische hoofdstad van Servië: Belgrado. Deze stad bestaat al sinds de derde eeuw voor Christus. Door de eeuwen heen zijn er veel verschillende bevolkingsgroepen aan de macht geweest, waardoor je in de stad in zijn huidige vorm veel verschillende invloeden terugziet. De ideale plek om wat cultuur te snuiven dus!

Na dit bezoek trekken we snel de ongerepte Servische natuur in. Mogelijkheden genoeg, want Servië telt maar liefst 463 beschermde natuurgebieden. Een waar pareltje is Tara National Park, onderdeel van het Vlachs-gebergte. Dit beboste berggebied is stil en onaangetast, waardoor we misschien wel wilde dieren tegenkomen. Zelf komen we natuurlijk ook volop in actie. Hiken, mountainbiken en canyoningen zijn slechts enkele van de bijna oneindige outdoor-mogelijkheden in dit natuurpark.

De mogelijkheden breiden zich in buurland Bosnië-Herzegovina alleen maar verder uit. De bergen kennen immers geen landsgrenzen. De rotsen worden steiler en het bos wordt afgewisseld met veel water, dus wie weet gaan we wel raften of kajakken. Of bungelen we aan een staalkabel tijdens een klettersteig? Durf jij het aan?

We komen bij van alle adrenaline in Sarajevo. Nadat Bosnië-Herzegovina in 1992 onafhankelijke werd van Joegoslavië, werd Sarajevo de hoofdstad. Hoewel de littekens van de strijd die hieraan vooraf ging nog op veel plekken zichtbaar zijn, is de heropbouw een sneltreinvaart gegaan. Sarajevo is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden in een Oost-Europese sfeer.

Vanuit Sarajevo vliegen we alweer terug naar Nederland, maar niet voordat we een bezoek hebben gebracht aan de YMCA Bosnië-Herzegovina. Dit is een actieve YMCA die sport hoog in het vaandel heeft staan. We maken kennis met lokale jongeren en leren zo het land en de cultuur nog beter kennen.

Wil jij samen met ons de ongekende outdoor-mogelijkheden van Servië en Bosnië-Herzegovina verkennen? Heb je zin in twee weken vol adrenaline en een vleugje cultuur? Houd je van natuur en waanzinnige uitzichten? Ga dan met ons mee en beleef de Balkan!

Ter info: dit is een kampeerreis en slapen we (voornamelijk) in tenten.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op campings/in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, kampeeruitrusting en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort. Het document moet nog ten minste 3 maanden geldig zijn.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

Video's

Voor een indruk van een eerdere reis naar de Balkan, kijk dan naar het onderstaande filmpje.

Let op: deze reis had een ander reisschema, was geen outdoorreis en de reis van dit jaar is met het openbaar vervoer ipv minibusjes

niet meer te boeken2

Periode:
19 juli t/m 2 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 995,00

Type Reis:

Steden / Cultuur
Ontspanning
Natuur / Actief
Avontuur


Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker