Outdoor Sicilië

Intro

Sicilië, ‘Het eiland met de drie punten’, is het grootste Italiaanse eiland. Het eiland is vooral bekend van de vulkaan Etna. Die gaan we natuurlijk beklimmen! Maar er is meer actiefs te doen. Sicilië is heel geschikt voor allerlei outdooractiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan watersportactiviteiten aan de kust en canyoning in het binnenland. De mooie wouden in het noorden van het eiland roepen om prachtige wandelingen. Dit alles bij een heerlijke temperatuur van 20 tot 30 graden.

Sicilie

Hoogtepunten:

  • Beklimmen van de vulkaan Etna
  • Outdooractiviteiten in Trapani
  • De mooie steden Palermo en Catania

Uitgebreide reisbeschrijving

We beginnen de reis in de hoofdstad van Sicilië: Palermo. Deze stad in het noordwesten van het eiland ligt prachtig aan de kust. Het is een echte studentenstad vol prachtige gebouwen. Je hebt de kathedraal van Palermo, diverse theaters zoals Teatro Massimo en Teatro Politeama en ook de prachtige Pretoria fontijn is een bezoekje waard.

Als we genoeg cultuur hebben gesnoven, gaan we door richting Trapani. Deze stad ligt ten westen van Palermo en staat bekend om de outdoor-mogelijkheden. We slapen in het YMCA San Vito Climbing House. Vanuit dit hostel gaan we op pad. Het ruwe landschap is prachtig te gebruiken om te klimmen. Daarnaast is het mooi om naar een uitzichtpunt te lopen om uit te kijken over de Middellandse Zee. Ook zullen we hier in contact komen met de lokale YMCA. Wellicht dat we samen een toffe activiteit gaan doen. Zo leren we de cultuur, het land en elkaar nog beter kennen.

Voor de echte gave wandelingen ga je naar de vulkaan Etna, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het hoogst haalbare punt ligt op 3000 meter (de top ligt op 3330 meter hoogte). Welke hoogte zullen wij halen? Rond de vulkaan ligt het regionaal park De Etna, waar we kunnen kiezen uit allerlei wandelingen met verschillende moeilijkheidsgraden. Er zit sowieso een goed passende wandeling voor ons tussen!

De reis sluiten we af in de stad Catania. Deze stad ligt niet ver ten zuiden van de Etna. Terwijl je de Etna ziet liggen, kun je terugdenken aan de prachtige wandelingen daar. De stad heeft, net als Palermo prachtige gebouwen en ligt prachtig aan de Middellandse Zee. Dat vraagt dus om een duik in de zee! Dit kan ook met een snorkel, duikbril en/of duikfles erbij.

Ter info: Tijdens deze reis slapen we niet in tenten, maar in hostels, huisjes of we logeren bij een lokale YMCA.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, gezamenlijke spullen en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

Periode:
24 juli t/m 7 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 1095,00

Boek voor 31 januari 2018 en betaal € 1045,00

Type Reis:

Steden / Cultuur
Ontspanning
Natuur / Actief
Avontuur

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker

© YMCA Jongerenreizen