Per reis gaan er twee of drie getrainde reisbegeleiders mee. Zij zijn het aanspreekpunt voor en tijdens de reis en zullen in overleg met de deelnemers de uiteindelijke route van de reis bepalen. Op deze pagina zullen de reisbegeleiders voor komend seizoen zich voorstellen zodra de indeling bekend is. In maart worden de stafleden bekend gemaakt voor de reizen van 2018. Nu kun je nog de informatie van de stafleden van vorig jaar lezen.

Slowakije

Naam: Aletta
Reizen die ik heb begeleid: Vorig jaar heb ik mijn eerste YMCA-reis naar IJsland begeleid. Daar heb ik onwijs van genoten.
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik studeer fysiotherapie en hoop hier binnenkort in af te studeren. Daarnaast speel ik volleybal bij de studentenvereniging in Utrecht waar ik ook een herenteam train en coach. Ook doe ik graag en vaak leuke dingen met vrienden. Als bijbaantje werk ik in de bediening in een restaurant; ik ben dol op lekker eten!
Wat vind je het leukste aan YMCA-reizen? Met een groep onbekenden op vakantie gaan, er samen een mooi avontuur van maken en als een hechte groep terug komen.

JeroenNaam: Jeroen
Deze reizen heb ik begeleid: Vanaf november 2016 tot mei 2017 zit ik in Whistler, Canada. Daarnaast kom ik regelmatig in de Belgische Ardennen om kampen te begeleiden en heb ik vorig jaar in zonnig Ierland en Wales mogen zijn voor de YMCA.
Wat doe je in het dagelijks leven? In Canada verkocht ik kaartjes en was ik aan het snowboarden. In Nederland begeleid ik kampen, ga ik werk zoeken en boeken lezen. Qua ontspanning vind ik het heerlijk om verschillende sporten te doen, uitdagingen aan te gaan en pannenkoeken te bakken. Ook vind ik het heerlijk om in Nederland met een goede vriend een nachtje te barbecueën aan het water.
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen? Dat ik met jullie allemaal nieuwe, kleine dingen mag ontdekken

Naam: Ilse
Mijn reizen: Dit wordt mijn eerste jaar als reisbegeleider voor de YMCA. Naast dat ik al vele landen in West-Europa bezocht heb, heb ik verschillende keren als begeleider op 'Summer Camps' gewerkt in Amerika. 
Wat doe je in het dagelijks leven? Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeerstage voor mijn opleiding in de logistiek. Daarnaast geef ik zwem- en judolessen aan kinderen. In mijn vrije tijd ga ik zo vaak mogelijk op pad om nieuwe plekken te ontdekken.

 

 

 

Lapland & Lofoten

JorgenNaam: Jörgen
Deze reizen heb ik begeleid: Aantal binnenlandse kampen, Tsjechië & Slowakije, Schotland 2x, Discovery Tour (Slowakije & Polen), Israël & Palestina en IJsland.
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik werk als international sales manager voor een bedrijf dat orthopedische braces produceert. Mijn verkoopgebied beslaat een groot deel van Europa, Rusland, Midden-Oosten, Azië en Australië/Nieuw-Zeeland. Ik mag voor werk dus vaker op reis ;-). Naast mijn werk ben ik leider op scouting, reis en fotografeer ik graag en ben ik vaak lekker actief in de natuur. 
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen? Het groepsgevoel, het feit dat iedereen welkom is en dat er ruimte is om jezelf te mogen zijn. Iedereen geniet immers op zijn of haar eigen manier. Daarnaast bezoek je vaak heel bijzondere bestemmingen! 

AlessiaNaam: Alessia
Welke reizen heb je begeleid: Slovenië Actief, eiland hoppen in Griekenland, een reis door het Tatra gebergte (Slowakije en Polen) en heel veel buitensport weken in de Ardennen.
Wat doe je in het dagelijks leven: ik geef geschiedenis op een middelbare school en ben mentor van een brugklas. In mijn vrije tijd loop ik graag en veel hard. Ook klim en ski ik graag. Daarnaast probeer ik zo vaak mogelijk en zo veel mogelijk van de wereld te ontdekken.
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen? De gezelligheid, het groepsgevoel, het leren door te doen, de mogelijkheid om te groeien en je te kunnen ontwikkelen en natuurlijk het avontuur!

DavidNaam: David
Welke reizen heb je begeleid: De reis naar Lapland is voor mij de eerste reis als begeleider bij de YMCA. Ik ga mee als reisbegeleider in opleiding. Ik hoop veel te leren tijdens de reis en volgend jaar weer als reisbegeleider met een reis mee te gaan.
Wat doe je in het dagelijks leven: Ik volg de opleiding tot biologie docent op de Fontys Hogeschool. Daarnaast ben ik staflid bij een scouting groep in Heerlen. Iedere week een nieuw programma organiseren voor een groep enthousiaste kinderen is gewoon heel tof! Ook ben ik graag bezig met toneel.
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen: Wat ik bij de YMCA meteen merkte, was het groepsgevoel. Je doet het echt samen!

 

 

Azoren 1

HeidiNaam: Heidi
Deze reizen heb ik begeleid: Dit wordt mijn eerste buitenlandse reis.
Wat doe je in het dagelijks leven? Vijf dagen in de week ben ik docent op een mbo in Rotterdam. Daar leid ik studenten op van de leeftijd 16-58 jaar om uiteindelijk pedagogisch medewerker te worden in de kinderopvang. Naast mijn werk ben ik tegenwoordig vaak te vinden in mijn hardloopschoenen. Oefenen voor de 1/4 Rotterdamse estafette. Naast musicals en concerten blijft reizen ook een passie voor mij. Ik kijk er dan ook naar uit om deze reis te begeleiden!
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen? De omgang met jongeren die een gezamelijk doel hebben, cultuur opsnuiven, uitdagingen opzoeken en het avontuur ingaan met z'n allen en ook het samen zijn, vind ik toch wel het leukste. Kortom, ik heb er nu al zin in.

LaurensNaam: Laurens
Deze reizen heb ik begeleid: Dit wordt mijn eerste YMCA-reis die ik ga begeleiden.
Wat doe je in het dagelijks leven? Momenteel doe ik een master Marketing Management in Tilburg. Daarnaast ben ik werkzaam voor de internationale tak van de webshop FonQ. Verder sport ik graag, kijk ik veel series en doe ik graag leuke dingen met vrienden. En uiteraard reis ik graag en heb ik al een aantal bijzondere reizen gemaakt.

LucieNaam: Lucie
Mijn reizen: Denemarken, Frankrijk (2x), IJsland, Noorwegen (2x), Schotland & Ierland, Tsjechië & Slowakije en Slovenië.
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik werk als ICT-projectleider en verder hou ik van wandelen en lekker eten met vrienden 
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen: Reizen begeleiden wordt nooit saai; elk jaar een nieuw land, nieuwe medestafleden en vooral ook nieuwe deelnemers. Elk jaar is het weer spannend: gaat deze groep uiteenlopende individuen weer samen één grote, gezellige, YMCA groep vormen. Gelukkig gaat dat altijd goed. Elk jaar kent vele hoogtepunten die soms letterlijk en figuurlijk op hetzelfde punt zijn (na een uitputtende wandeling boven op een berg), maar soms ook helemaal niets met het desbetreffende land te maken hebben. Bijvoorbeeld je gewoon even (samen) compleet gelukkig voelen bij een mooie zonsondergang of bij een goed gesprek.

 

Azoren 2

EstherNaam: Esther
Deze reizen heb ik begeleid: Binnenlandse kampen en IJsland 
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben afgestudeerd als docent scheikunde, maar ik ben gestopt met lesgeven, omdat het het toch niet helemaal is. Nu ben ik op zoek naar iets nieuws. Verder help ik bij een cursus over persoonlijke ontwikkeling, die ik vorig jaar zelf heb gevolgd. Deze cursus is vooral om aan jezelf te werken en erachter te komen van je kunt en wat je wilt. 
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen? Het is leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, hier twee weken mee te leven, elkaar te leren kennen en vriendschappen op te bouwen. Daarnaast zijn de reizen (die ik heb gekozen) lekker actief, waardoor ik mezelf blijf uitdagen, maar ook vakantie kan vieren. 

JelleNaam: Jelle 
Deze reizen heb ik begeleid: Zweden, Noorwegen, Ierland, Engeland, Portugal, Lapland en Moskou & Siberië.
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben accountant bij EY en controleer samen met mijn collega’s verschillende soorten jaarrekeningen.
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen? Wat onze reizen onderscheidt van de andere reizen en wat mij dus zo aantrekt in de reizen is het feit dat wij aandacht hebben voor de groep en proberen het individu zich te laten ontwikkelen door ze ervaringen/activiteiten te laten beleven waarvan je gedacht had het niet mee te maken. 

KarenNaam: Karen
Mijn reizen: Dit wordt mijn eerste YMCA-reis die ik ga begeleiden.
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik werk in het speciaal onderwijs met zeer moeilijk lerende kinderen met een verstandelijke beperking en autisme. Af en toe behoorlijk pittig, maar ook erg leuk! Naast mijn werk ben ik actief als leidster en bestuurslid bij een scoutingvereniging. In 2015 ben ik met een groep jongeren op reis geweest naar Schotland. Daarnaast probeer ik meerdere keren per week te rennen, rust te vinden door middel van yoga en mijn EHBO kennis op peil te houden!
Funfact: Ik hou enorm veel van sushi terwijl ik niet eens vis/vlees eet.

 

 

 

 

© YMCA Jongerenreizen