Werkgroep

Ben je benieuwd of onze reizen iets voor jou zijn? Op deze pagina geven we je een beeld van hoe onze reizen eruit zien. 


Groepen: Bij de YMCA Jongerenreizen reizen we met kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers. De reizen zijn echte groepsreizen: tijdens de reis doe je vrijwel alles met de groep (af en toe komt het voor dat je opsplitst in subgroepjes). Daarom is de groepsvorming bij ons erg belangrijk. Onze reisbegeleiders zijn zo getraind dat ze het groepsproces in goede banen kunnen leiden. Voor dat proces is tijdens de reizen, bijvoorbeeld door bepaalde spellen te spelen, veel aandacht.
Reizen: We reizen met het openbaar vervoer door Europa. Dat leidt soms tot iets langere reistijden, maar zorgt er wel voor dat je het land van bestemming van binnenuit leert kennen. De reisbegeleiders zullen de af te leggen routes goed plannen, maar net als in Nederland kunnen zich onverwachte situaties (zoals vertragingen) voordoen. Dit maakt het reizen wel extra avontuurlijk!

Reisbegeleiders: Per reis gaan er twee of drie getrainde reisbegeleiders mee. Zij zijn het aanspreekpunt voor en tijdens de reis en zullen in overleg met de deelnemers de uiteindelijke route van de reis bepalen. Meer informatie over de reisbegeleiders vind je hier. Op deze pagina zullen de reisbegeleiders voor komend seizoen zich voorstellen zodra de indeling bekend is. 


Slapen:
We slapen tijdens onze reizen in in drie- of vierpersoonstenten, of in hostels. Ook een overnachting bij een lokale YMCA in het land van bestemming komt zo nu en dan voor.

Eten: Koken op reis doen de deelnemers en stafleden in principe zelf. YMCA Jongerenreizen is hiervoor in bezit van speciale benzinebranders, die je makkelijk in je backpack kunt meenemen. 

 


Bagage: Om met ons mee op reis te gaan heb je een backpack nodig. Op die manier kun je gemakkelijk zelf je spullen sjouwen. Naast de eigen bagage, krijgt iedereen een deel van de algemene spullen in/aan zijn tas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tenten, pannen en branders.

Geld: De prijzen van onze reizen zijn inclusief alle overnachtingen, maaltijden en vervoer – zowel binnen het land waar we heen gaan als de reis van onze verzamelplaats in Nederland naar het land van bestemming. Ook enkele excursies zijn bij de prijs inbegrepen. Je zal alleen wat zakgeld mee kunnen nemen voor souvenirs of optionele excursies, die altijd in overleg met de hele groep zullen plaatsvinden.

 

 

Hier vind je allerlei informatie over wie wij zijn, waarom wij jongerenreizen organiseren, de kleine lettertjes en ook veel gestelde vragen. Mocht je nog informatie missen, neem dan even contact op met ons!

In maart worden de stafleden bekend gemaakt voor de reizen van 2018. Nu kun je nog de informatie van de stafleden van vorig jaar lezen.

Slowakije

Naam: Aletta
Reizen die ik heb begeleid: Vorig jaar heb ik mijn eerste YMCA-reis naar IJsland begeleid. Daar heb ik onwijs van genoten.
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik studeer fysiotherapie en hoop hier binnenkort in af te studeren. Daarnaast speel ik volleybal bij de studentenvereniging in Utrecht waar ik ook een herenteam train en coach. Ook doe ik graag en vaak leuke dingen met vrienden. Als bijbaantje werk ik in de bediening in een restaurant; ik ben dol op lekker eten!
Wat vind je het leukste aan YMCA-reizen? Met een groep onbekenden op vakantie gaan, er samen een mooi avontuur van maken en als een hechte groep terug komen.

JeroenNaam: Jeroen
Deze reizen heb ik begeleid: Vanaf november 2016 tot mei 2017 zit ik in Whistler, Canada. Daarnaast kom ik regelmatig in de Belgische Ardennen om kampen te begeleiden en heb ik vorig jaar in zonnig Ierland en Wales mogen zijn voor de YMCA.
Wat doe je in het dagelijks leven? In Canada verkocht ik kaartjes en was ik aan het snowboarden. In Nederland begeleid ik kampen, ga ik werk zoeken en boeken lezen. Qua ontspanning vind ik het heerlijk om verschillende sporten te doen, uitdagingen aan te gaan en pannenkoeken te bakken. Ook vind ik het heerlijk om in Nederland met een goede vriend een nachtje te barbecueën aan het water.
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen? Dat ik met jullie allemaal nieuwe, kleine dingen mag ontdekken

Naam: Ilse
Mijn reizen: Dit wordt mijn eerste jaar als reisbegeleider voor de YMCA. Naast dat ik al vele landen in West-Europa bezocht heb, heb ik verschillende keren als begeleider op 'Summer Camps' gewerkt in Amerika. 
Wat doe je in het dagelijks leven? Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeerstage voor mijn opleiding in de logistiek. Daarnaast geef ik zwem- en judolessen aan kinderen. In mijn vrije tijd ga ik zo vaak mogelijk op pad om nieuwe plekken te ontdekken.

 

 

 

Lapland & Lofoten

JorgenNaam: Jörgen
Deze reizen heb ik begeleid: Aantal binnenlandse kampen, Tsjechië & Slowakije, Schotland 2x, Discovery Tour (Slowakije & Polen), Israël & Palestina en IJsland.
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik werk als international sales manager voor een bedrijf dat orthopedische braces produceert. Mijn verkoopgebied beslaat een groot deel van Europa, Rusland, Midden-Oosten, Azië en Australië/Nieuw-Zeeland. Ik mag voor werk dus vaker op reis ;-). Naast mijn werk ben ik leider op scouting, reis en fotografeer ik graag en ben ik vaak lekker actief in de natuur. 
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen? Het groepsgevoel, het feit dat iedereen welkom is en dat er ruimte is om jezelf te mogen zijn. Iedereen geniet immers op zijn of haar eigen manier. Daarnaast bezoek je vaak heel bijzondere bestemmingen! 

AlessiaNaam: Alessia
Welke reizen heb je begeleid: Slovenië Actief, eiland hoppen in Griekenland, een reis door het Tatra gebergte (Slowakije en Polen) en heel veel buitensport weken in de Ardennen.
Wat doe je in het dagelijks leven: ik geef geschiedenis op een middelbare school en ben mentor van een brugklas. In mijn vrije tijd loop ik graag en veel hard. Ook klim en ski ik graag. Daarnaast probeer ik zo vaak mogelijk en zo veel mogelijk van de wereld te ontdekken.
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen? De gezelligheid, het groepsgevoel, het leren door te doen, de mogelijkheid om te groeien en je te kunnen ontwikkelen en natuurlijk het avontuur!

DavidNaam: David
Welke reizen heb je begeleid: De reis naar Lapland is voor mij de eerste reis als begeleider bij de YMCA. Ik ga mee als reisbegeleider in opleiding. Ik hoop veel te leren tijdens de reis en volgend jaar weer als reisbegeleider met een reis mee te gaan.
Wat doe je in het dagelijks leven: Ik volg de opleiding tot biologie docent op de Fontys Hogeschool. Daarnaast ben ik staflid bij een scouting groep in Heerlen. Iedere week een nieuw programma organiseren voor een groep enthousiaste kinderen is gewoon heel tof! Ook ben ik graag bezig met toneel.
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen: Wat ik bij de YMCA meteen merkte, was het groepsgevoel. Je doet het echt samen!

 

 

Azoren 1

HeidiNaam: Heidi
Deze reizen heb ik begeleid: Dit wordt mijn eerste buitenlandse reis.
Wat doe je in het dagelijks leven? Vijf dagen in de week ben ik docent op een mbo in Rotterdam. Daar leid ik studenten op van de leeftijd 16-58 jaar om uiteindelijk pedagogisch medewerker te worden in de kinderopvang. Naast mijn werk ben ik tegenwoordig vaak te vinden in mijn hardloopschoenen. Oefenen voor de 1/4 Rotterdamse estafette. Naast musicals en concerten blijft reizen ook een passie voor mij. Ik kijk er dan ook naar uit om deze reis te begeleiden!
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen? De omgang met jongeren die een gezamelijk doel hebben, cultuur opsnuiven, uitdagingen opzoeken en het avontuur ingaan met z'n allen en ook het samen zijn, vind ik toch wel het leukste. Kortom, ik heb er nu al zin in.

LaurensNaam: Laurens
Deze reizen heb ik begeleid: Dit wordt mijn eerste YMCA-reis die ik ga begeleiden.
Wat doe je in het dagelijks leven? Momenteel doe ik een master Marketing Management in Tilburg. Daarnaast ben ik werkzaam voor de internationale tak van de webshop FonQ. Verder sport ik graag, kijk ik veel series en doe ik graag leuke dingen met vrienden. En uiteraard reis ik graag en heb ik al een aantal bijzondere reizen gemaakt.

LucieNaam: Lucie
Mijn reizen: Denemarken, Frankrijk (2x), IJsland, Noorwegen (2x), Schotland & Ierland, Tsjechië & Slowakije en Slovenië.
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik werk als ICT-projectleider en verder hou ik van wandelen en lekker eten met vrienden 
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen: Reizen begeleiden wordt nooit saai; elk jaar een nieuw land, nieuwe medestafleden en vooral ook nieuwe deelnemers. Elk jaar is het weer spannend: gaat deze groep uiteenlopende individuen weer samen één grote, gezellige, YMCA groep vormen. Gelukkig gaat dat altijd goed. Elk jaar kent vele hoogtepunten die soms letterlijk en figuurlijk op hetzelfde punt zijn (na een uitputtende wandeling boven op een berg), maar soms ook helemaal niets met het desbetreffende land te maken hebben. Bijvoorbeeld je gewoon even (samen) compleet gelukkig voelen bij een mooie zonsondergang of bij een goed gesprek.

 

Azoren 2

EstherNaam: Esther
Deze reizen heb ik begeleid: Binnenlandse kampen en IJsland 
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben afgestudeerd als docent scheikunde, maar ik ben gestopt met lesgeven, omdat het het toch niet helemaal is. Nu ben ik op zoek naar iets nieuws. Verder help ik bij een cursus over persoonlijke ontwikkeling, die ik vorig jaar zelf heb gevolgd. Deze cursus is vooral om aan jezelf te werken en erachter te komen van je kunt en wat je wilt. 
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen? Het is leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, hier twee weken mee te leven, elkaar te leren kennen en vriendschappen op te bouwen. Daarnaast zijn de reizen (die ik heb gekozen) lekker actief, waardoor ik mezelf blijf uitdagen, maar ook vakantie kan vieren. 

JelleNaam: Jelle 
Deze reizen heb ik begeleid: Zweden, Noorwegen, Ierland, Engeland, Portugal, Lapland en Moskou & Siberië.
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben accountant bij EY en controleer samen met mijn collega’s verschillende soorten jaarrekeningen.
Wat vind jij het leukste aan YMCA-reizen? Wat onze reizen onderscheidt van de andere reizen en wat mij dus zo aantrekt in de reizen is het feit dat wij aandacht hebben voor de groep en proberen het individu zich te laten ontwikkelen door ze ervaringen/activiteiten te laten beleven waarvan je gedacht had het niet mee te maken. 

KarenNaam: Karen
Mijn reizen: Dit wordt mijn eerste YMCA-reis die ik ga begeleiden.
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik werk in het speciaal onderwijs met zeer moeilijk lerende kinderen met een verstandelijke beperking en autisme. Af en toe behoorlijk pittig, maar ook erg leuk! Naast mijn werk ben ik actief als leidster en bestuurslid bij een scoutingvereniging. In 2015 ben ik met een groep jongeren op reis geweest naar Schotland. Daarnaast probeer ik meerdere keren per week te rennen, rust te vinden door middel van yoga en mijn EHBO kennis op peil te houden!
Funfact: Ik hou enorm veel van sushi terwijl ik niet eens vis/vlees eet.

 

 

 

 

Ben je jonger dan 17 of ouder dan 25 en wil je toch graag een toffe reis beleven? Kijk dan eens bij een van onze samenwerkingspartners. Klik op de afbeelding en je gaat naar hun website. 

Fun2stay
Ben je tussen de 7 en 16 jaar? Dan kun met ons mee op kamp. Wil je een onvergetelijk zomerkamp meemaken, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij organiseren gezellige, actieve kampen voor een eerlijke prijs (vanaf € 175,-). Er is keuze genoeg, je kunt met ons op een Fun2stay-kamp, ponykamp, gamekamp of theaterkamp.

Y-Camps
Elk kind moet op vakantie kunnen. Soms is dat niet vanzelfsprekend, omdat kinderen extra begeleiding nodig hebben bij het dagelijks leven. Bij Y Camps krijgen kinderen een onvergetelijke vakantie mét deze extra begeleiding. Deskundige vrijwilligers organiseren de kampen voor kinderen van 6 t/m 25 jaar. 

Buitendoor
Stichting Buitendoor organiseert buitensport zomerkampen voor jongeren vanaf 14 jaar en (internationale) buitensporttrainingen voor iedereen van 16+. Denk aan survivallen in de Ardennen of een week wonen in je zelfgebouwde boomhuttendorp!REISVOORWAARDEN EN –VERZEKERINGEN

Veilig & betrouwbaar

YMCA jongerenreizen biedt verschillende buitenlandse reizen aan en daarbij staat veiligheid voorop. De begeleiders volgen allemaal een trainingstraject, speciaal toegespitst op het type vakantie dat zij begeleiden.

Daarnaast zullen wij te allen tijde de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken opvolgen. Mocht een van onze bestemmingen een negatief reisadvies krijgen, dan zal deze bestemming uit het aanbod worden geschrapt. In overleg met de deelnemers wordt in zo’n geval naar een passende oplossing gezocht.

Reissom

De reissom staat bij elke reis vermeld. Dit bedrag is inclusief: verblijf, vervoer, eten, drinken, vermelde uitstapjes en het gebruik van materialen; tenzij anders aangegeven. Alle reizen hebben een verzamelpunt, vervoer tot aan dit punt is niet inbegrepen in de prijs. Wij behouden ons het recht voor om de prijs van een vakantie aan te passen. Dit kan onder bepaalde omstandigheden noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld ten gevolge van prijsstijgingen bij derden of als de BTW-voorschriften worden gewijzigd. Dit geldt ook voor vliegbelastingen en vluchttoeslagen. Wanneer door vertragingen, stakingen en dergelijke schade of onkosten worden veroorzaakt, kunnen wij hiervoor in geen enkel opzicht aansprakelijk gesteld worden.

Aanbod

Het aanbod in deze brochure is een vrijblijvend aanbod, dat door YMCA jongerenreizen kan worden herroepen. Dit kan gebeuren indien een reis is volgeboekt. Daarnaast heeft YMCA jongerenreizen het recht een reis te annuleren indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal. Er zal in dit geval alles aan gedaan worden om een passend alternatief te vinden. Het actuele aanbod is te vinden op www.ymcajongerenreizen.nl. Foto’s die gemaakt worden tijdens vakanties kunnen worden gebruikt voor YMCA publicaties. Het kan het zijn dat de vertrek en aankomst dag een dag eerder of later plaatsvind i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten

Aanmelden

Het aanmelden voor een vakantie kan via onze website www.ymcajongerenreizen.nl. Na de boeking ontvang je een boekingsbevestiging/factuur. Bij de aanmelding is het van belang bijzonderheden door te geven. Wij gaan er van uit dat de deelnemer kan fietsen, zwemmen en aan alle activiteiten kan meedoen. Wanneer dit niet het geval is, dient dit bij de aanmelding doorgegeven te worden. Ook medische problemen, medicijngebruik, diëten en aanverwante zaken dienen doorgegeven te worden. Indien er na aanmelding veranderingen optreden, dient dit ook doorgegeven te worden. YMCA jongerenreizen zorgt ervoor dat de begeleiders op de hoogte zijn van bijzonderheden zodat de vakantie goed kan verlopen. Onvolledige opgave vooraf van belangrijke informatie over de deelnemer (waaronder medische problemen, gedragsproblematiek en medicijngebruik) kan uitsluiting van de reis tot gevolg hebben.
Als je je aanmeldt voor een reis, geef je tevens toestemming om de maandelijkse nieuwsbrief van YMCA Internationalisering te ontvangen.

Boekingsbevestiging

Na de boeking wordt direct een bevestigingsmail gestuurd. Hierin staat vermeld wat er geboekt is. Binnen twee weken wordt een factuur verstuurd en hierin staat aangegeven hoe dit betaald dient te worden. De kopie dient ondertekend en vervolgens retour gestuurd te worden naar YMCA jongerenreizen. Op het moment dat wij de boeking via de website of telefoon ontvangen hebben, is deze definitief.

Betaling

De aanbetaling voor de vakanties in het buitenland bedraagt 50% van de totale reissom. Dit bedrag dient vier weken na ontvangst van de factuur betaald te worden. Het restbedrag dient uiterlijk zes weken voor aanvang van de vakantie te zijn voldaan.

Garantstelling financieel onvermogen

Voor alle kampen en reizen georganiseerd door YMCA jongerenreizen geldt een garantstelling van de YMCA Nederland in het geval van financieel onvermogen van de organisator van de reis, waardoor de verplichtingen jegens de reiziger niet kunnen worden nagekomen. Deze garantstelling zorgt ervoor dat de verplichtingen jegens de reiziger worden overgenomen door de YMCA Nederland of dat er een terugbetaling van de reissom volgt. Indien de reis reeds ten dele is genoten, een evenredig deel van de reissom. Indien de reiziger reeds op de plaats van bestemming is aangekomen zal, voor zover de reisovereenkomst dat vervoer omvat, in ieder geval worden zorggedragen voor de terugreis.

Omboeken

Als een reis eenmaal geboekt is, heeft de deelnemer de mogelijkheid om deze om te boeken naar een andere bestemming. Hiervoor worden administratiekosten van €12,50 in rekening gebracht, tenzij de omboeking het gevolg is van een door Y-exchange (YMCA Jongerenreizen) geannuleerde reis. In dat laatste geval zal altijd persoonlijk contact worden gezocht met de deelnemers van de betreffende reis. Y-exchange zal dan een voorstel doen voor een omboeking. Na dit voorstel heeft de deelnemer vijf werkdagen bedenktijd om op het voorstel in te gaan.

Annuleren

Niemand wil zijn vakantie natuurlijk graag annuleren. Maar soms kan het niet anders. Je kunt een vakantie uitsluitend schriftelijk (per post of e-mail) annuleren. Gebruik daarbij altijd het boekingsnummer. Het is goed om van tevoren te weten wat de gevolgen van je annulering zijn. Afhankelijk van het moment waarop je afzegt, moet je een gedeelte van de reissom betalen. Deze bedragen zijn als volgt:

  • tot 56 dagen voor de dag van vertrek: de aanbetaling.
  • vanaf de 56ste dag (inclusief) tot de 28ste dag vóór vertrek: 25% van de reissom
  • vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 14e dag van vertrek: 50 % van de reissom
  • vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek: 75% van de reissom
  • De dag van vertrek of later: de volledige reissom

 De reissom is het bedrag wat betaald zou moeten worden, dus inclusief eventueel verrekende kortingen/toeslagen

Annuleringsverzekering

Het is raadzaam om een annuleringsverzekering af te sluiten. Je krijgt dan (een gedeelte van) je geld terug, indien je door overmacht niet kunt deelnemen aan de vakantie. Voorbeelden van overmacht zijn ziekte of overlijden van een naaste. Je kunt de annuleringsverzekering via ons afsluiten. De kosten van een annuleringsverzekering bedragen 5,5% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting + €3,75 poliskosten.

Reisverzekering

Er kan via YMCA Jongerenreizen een reisverzekering worden afgesloten. De kosten hiervoor zijn €1,47 per dag voor Nederland, €1,67 per dag voor Europa en €2,77 per dag voor buiten Europa. Daarnaast betaal je €3,50 poliskosten.

Reisbescheiden

Uiterlijk twee weken voor vertrek ontvang je de reisbescheiden. Hierin vind je allerlei informatie zodat je voorbereid op reis kunt. Tevens ontvang je dan een vragenlijst. Hierop vul je o.a. jouw persoonsgegevens, verzekeringsgegevens, het verblijfadres van jouw ouders/verzorgers tijdens de vakantie en eventuele bijzonderheden in. Deze lijst geef je aan de reisbegeleiders op het moment dat jouw reis begint.

 

© YMCA Jongerenreizen