Informatie

Hieronder vind je onze artikelen die in de YMCA internationaliserings nieuwsbrief zijn verschenen.

Februari 2018

YMCA Jongerenreizen – Albanië en Macedonië (18 t/m 25 jaar)

Albanië en Macedonië zijn waarschijnlijk niet de eerste landen die bij je opkomen als zomervakantiebestemming. Maar dat is onterecht! Zo riep Lonely Planet Albanië in 2010 uit tot nummer 1 te bezoeken land. Ook Macedonië heeft op het gebied van natuur, cultuur, gastvrije inwoners, historie én natuurlijk zon ontzettend veel te bieden. Ga jij met ons de historische steden, indrukwekkende nationale parken en uitgestrekte meren van deze ongerepte landen verkennen?

Hoogtepunten:

 • Bezoek aan de hoofdsteden Skopje en Tirana
 • Chillen aan het meer van Ohrid
 • Hiken door de bergen van Pelister Nationaal Park

Tegel 

Kijk voor het volledige aanbod van YMCA Jongerenreizen (leeftijd 15-25) op de website.


YMCA Jongerenreizen – Pyreneeën en Barcelona (15 t/m 19 jaar)

Actief, cultuur, strand en jezelf wat beter leren kennen in nieuwe situaties, dat is wat deze reis typeert! We gaan op zoek naar de perfecte combinatie tussen actief zijn in de Pyreneeën, de cultuur en het strand in Barcelona en het maken van nieuwe vrienden en jezelf leren kennen gedurende de hele reis. We beginnen in de Franse Pyreneeën. Hier storten we ons een paar dagen op allerlei outdooractiviteiten, zoals raften en kanoën, mountainbiken en uiteraard bergwandelen. Moe maar voldaan vertrekken we daarna richting de wereldstad Barcelona, die hoog op het lijstje staat van velen. Deze stad heeft veel cultuur te bieden. We bezoeken de Sagrada Família, het bekende bouwwerk van Gaudi, en voor de liefhebbers kan een bezoekje aan het stadion van FC Barcelona natuurlijk niet ontbreken. Ga je liever shoppen? Ook geen probleem. Tussendoor genieten we van een dagje strand en is er volop ruimte voor een leuk spel of een goed gesprek bij het kampvuur. Kortom, dit is een heerlijk gevarieerde reis. 

Hoogtepunten:

 • Actief in de bergen van de Pyreneeën
 • Chillen op het strand
 • Cultuur snuiven in Barcelona

IMG 0888 

Kijk voor het volledige aanbod van YMCA Jongerenreizen (leeftijd 15-25) op de website.


Januari 2018

YMCA Jongerenreizen – Faeroër-eilanden (18 t/m 25 jaar)

In de Noord-Atlantische Oceaan ligt deze mysterieuze 18-delige legpuzzel van eilanden met hoge kliffen. De Faeröer-eilanden, die bij het koninkrijk Denemarken horen, zijn voor velen onbekend en daarom een bijzondere reisbestemming. Tijdens deze reis bezoeken we enkele eilanden waarbij we een meerdaagse trektocht gaan maken. Een van de hoogtepunten van deze reis is het beklimmen van de Slættaratindur berg (880 meter) vanwaar we alle eilanden goed kunnen bekijken. Een ding is zeker, deze reis zal je nooit meer vergeten!

Hoogtepunten:

 • Slættaratindur berg (880m) met uitzicht over alle eilanden
 • Papagaaiduikers spotten
 • Indrukwekkende wandeltochten

Tot en met 31 januari 2018 geldt een speciale vroegboekkorting van €50,- voor alle reizen. Voor YMCA-leden en YMCA-vrijwilligers is de vroegboekkorting €75,-. Kijk voor het volledige aanbod van YMCA Jongerenreizen (leeftijd 15-25) op de website.

Faroer 6


YMCA Jongerenreizen – Noorwegen (15 t/m 19 jaar)

Hou je van zingen en dansen, steden ontdekken, maar ook van indrukwekkende bergen en buiten zijn? Ga dan met ons mee op deze leuke en mooie reis naar Noorwegen! In Noorwegen gaan we de natuur in tijdens een aantal leuke wandeltochten en outdooractiviteiten. Wij gaan één van de mooiste treinreizen van Europa maken van Oslo naar Bergen. Tijdens deze reis hebben we, naast tijd om dit mooie land bekijken, ook veel tijd om jezelf te leren ontdekken door verschillende theatersportactiviteiten en wie weet een straatoptreden in Bergen of Oslo?! Ook gaan we naar het grote YMCA Ten Sing festival bij Oslo. Dit is een Europees YMCA festival met allerlei muziek, zang en dans optredens en workshops. Dat wordt een groot spektakel!

Hoogtepunten:

 • Unieke treinrit naar Bergen op een van de mooiste trajecten ter wereld
 • Het schitterende UNESCO-Bryggen (Bergen)
 • YMCA Ten Sing festival in Oslo

Tot en met 31 januari 2018 geldt een speciale vroegboekkorting van €50,- voor alle reizen. Voor YMCA-leden en YMCA-vrijwilligers is de vroegboekkorting €75,-. Kijk voor het volledige aanbod van YMCA Jongerenreizen (leeftijd 15-25) op de website.

Noorwegen 3

December 2017

YMCA Jongerenreizen - Bestemmingen bekend!

Het is 1 december, dus de bestemmingen van de YMCA Jongerenreizen 2018 zijn bekend! Voor komende zomer zijn er 12 reizen te boeken. Het is weer een mooie lijst met bestemmingen, waarbij noord-, oost-, zuid- en west-Europa wordt bezocht. De bestemmingen van 2018 zijn:

 • Albanië & Macedonië
 • Azoren
 • Discovery Tour
 • Faroër-eilanden
 • Griekenland eilandhoppen
 • Ierland
 • Israël & Palestina
 • IJsland
 • Servië & Bosnië (outdoor)
 • Sicilië (outdoor)

Ook dit jaar zitten er reizen bij voor de leeftijd van 15 t/m 17 jaar. De twee bestemmingen zijn:

 • Noorwegen (i.c.m. Ten Sing festival)
 • Pyreneeën & Barcelona

Kijk voor het volledige reisaanbod, meer informatie over de reizen en het boeken van een reis op onze site.

Tot en met 31 januari 2017 geldt een speciale vroegboekkorting van €50,- voor alle reizen. Voor YMCA-leden en YMCA-vrijwilligers is de vroegboekkorting €75,-. 
Kijk voor het volledige aanbod van YMCA Jongerenreizen (leeftijd 15-25) op de website.

November 2017

YMCA Jongerenreizen – 1 december nieuwe reizen online

Op 1 december komen de reizen voor komende zomer alweer online. We gaan nog niet verklappen wat de bestemmingen zijn, maar we kunnen al wel een tipje van de sluiter geven. Zo zijn er bestemmingen waar het koud kan zijn en bestemmingen waar je je lange broek thuis kunt laten. Je kunt dit jaar kiezen of je in een tentje wilt slapen, of echt een dak boven je hoofd wilt hebben. Ga je voor een bestemming waar ze prima Engels kunnen verstaan, of ga je voor het avontuur van een echte onbekende taal? Wil je in een zee kunnen zwemmen of wil je omringd zijn door andere landen? Noord, oost, zuid en west, alles zit er weer bij deze zomer!

Kijk vanaf 1 december op www.ymcajongerenreizen.nl voor het aanbod van de komende zomer.

November 1 december nieuwe reizen online


YMCA Jongerenreizen – Reünie Azoren 2

In september zijn de reünies van de reizen van afgelopen zomer geweest. Hieronder lees je hoe een deelnemer van de Azoren 2 reis het heeft beleefd.

In tegenstelling tot het weer in de Azoren, was het weer tijdens de reünie van Azoren 2 druilerig, nat (dit keer niet van het zweet) en ietwat fris. De reünie begon met een gezellig samenzijn, wat na het binnendruppelen van de laatste deelnemer overging tot een eetfestijn. Er stond een high tea op het programma. Iedereen had iets lekkers meegenomen. Dit varieerde van verschillende soorten gebak tot worstenbroodjes.

Toen iedereen vol zat, begon om drie uur precies de ‘mistery activity’. In competitief verband met de reünie groepen Slowakije en Lapland & Lofoten, moesten opdrachten op een zo snel of creatief mogelijke manier uitgevoerd worden. Zo zijn er raadsels en woordzoekers opgelost, filmposters nagedaan en is er een heuse Azoren 2 rap met een prachtige achtergrondbeat voorgedragen.

Rond een uur of vier gingen we naar Leusden om te pronken met onze bowlvaardigheden. Waar sommigen altijd pionnen omver gooiden en de anderen afwisselde met strikes en de goot (of alleen maar de goot). De dag werd afgesloten met een maaltijd in een restaurant in de buurt van het bowlingcentrum. Hier werd de prijs van de pubquiz, die gehouden werd op één van de vele boottochten die de Azoren 2 reis rijk was, uitgereikt. Kortom, het was een erg gezellige dag!

November renie

Oktober 2017

YMCA Jongerenreizen – Evaluatieweekend

Het is alweer een maand geleden dat de werkgroep en stafleden van afgelopen jaar/zomer bij elkaar kwamen. Dit gebeurde op vrijdagavond 1 september met een heerlijke barbecue. Er werden allerlei verhalen uitgewisseld en flink bijgepraat. Tot in de late uurtjes werd er gepraat en gelachen rond een vuurkorf.

Zaterdagochtend stond in het teken van afsluiting. Zo werden alle tenten opgezet en gecontroleerd, waar nodig gerepareerd, zijn alle branders schoon gemaakt en gecontroleerd en werden ook alle algemene spullen zoals pannen, uitgezocht door een deel van de groep.

Hoewel er veel werd gedaan aan de afsluiting van het seizoen, is het nieuwe seizoen ook al gestart. Het andere deel van de groep is om de tafel gaan zitten voor het bedenken van de bestemmingen voor volgend jaar. En één ding kunnen we daarover zeggen, het zijn ge-wel-di-ge bestemmingen!

Na de lunch voegde iedereen zich samen om de officiële vergadering te openen. Hierin is er veel besproken voor het nieuwe seizoen. Zo is er o.a. uitgelegd wat de werkgroep inhoud en welke functies hierbij zitten. Met het vertrek van diverse werkgroepleden, zijn er gelukkig een boel nieuwe leden die de werkgroep komen versterken. We gaan er weer een top jaar van maken!

Oktober evaluatieweekend


September 2017

YMCA Jongerenreizen – Azoren 2

Hier kunnen jullie een dag lezen van de Azoren 2 reis. Wil je alles lezen en meer foto’s zien van de reis, ga dan naar de reisblog

Dag 5

Vandaag zijn we echte daredevils en waterratten geweest. Om 8.30 uur werden we namelijk opgehaald voor canyoning! Een aantal deelnemers had dit al verwacht, want voor de reis werden schoenmaten en lengte en gewicht gevraagd. Aangekomen bij de beginplek begonnen we aan het moeilijkste onderdeel: wetsuits aantrekken. Na wat hijsen en sjorren had iedereen z'n spullen aan en konden we aan het avontuur beginnen! 

Het eerste stukje was een wandeling omhoog. Bij een mooie waterval is een groepsfoto gemaakt. Daar konden we alvast wennen aan het voor sommigen koude water. Op naar de eerste 'afdaling'! Dit was een sprong in het diepe, want de rots was vijf meter hoog. Er werd aangemoedigd, geapplaudisseerd en er was hier en daar een gilletje te horen. Maar een ding was zeker, we wilden meer!

De tweede sprong was iets lager, zo'n vier meter. Terwijl we aan het lopen waren naar de derde 'afdaling' werd er genoten van de mooie natuur. Na een kleine natuurglijbaan gingen we abseilend naar beneden! Weer een super gave ervaring. Een klein beetje eng voor sommigen, maar we waren in goede handen. Een stuk verderop was weer een hogere sprong van zo'n zes meter. Het aanmoedigen was voor een aantal geen overbodige luxe en er waren weer een aantal kreetjes bij de sprong.

De finale was een rots van acht meter! Ja, acht meter! Maar je wilt geen spijt krijgen van dingen die je niet hebt gedaan. Dus de sprong werd door bijna iedereen gemaakt. Wat een super prestatie is er neergezet! 

Terug bij het hostel was het tijd voor een andere finale. In de woonkamer van het hostel hebben we de voetbaldames Europees kampioen zien worden. Wat een wedstrijd en wat een geweldige dames! 

De rest van de middag was vrij te besteden. Na het avondeten is iedereen de stad in gegaan om weer te genieten van het festival. Onder het genot van een drankje op een terrasje hebben we een heerlijke avond gehad.

Azoren1


YMCA Jongerenreizen – Lapland & Lofoten

Hier kunnen jullie een dag lezen van de reis naar Lapland & de Lofoten. Wil je alles lezen en meer foto’s zien van de reis, ga dan naar de reisblog

Dag 9

In het water...zo zou je vandaag kunnen omschrijven. Ondanks dat de voorspellingen voor vandaag best redelijk waren, de ochtend heel goed zou zijn en de dag dan ook heel zonnig begon, bleek dat het weer hier op de Lofoten enorm wisselvallig is. Zo begon de dag met stralend blauwe lucht. De groep splitste zich in een klein groepje dat met Alessia en Jörgen een heel pittige wandeling ging maken op de Reinebringen en een groepje dat het meest westelijke dorpje van de Lofoten ging bezoeken, een dorpje met een wel heel korte naam Å.

Waar de wandeling op de Reinebringen een van de mooiste uitzichten op Reine en de westelijke Lofoten zou moeten bieden, hebben we de wandeling helaas ca. 100m onder de top moeten afbreken vanwege enorme regenbuien. Het pad naar boven was erg steil en slippery wat de beklimiming lastig maakte. Na de regenbui zijn we dan ook als ware Tarzans in de jungle naar beneden gelopen en gegleden vasthoudend aan lange takken...helden waren het! Een actieve en avontuurlijke ervaring, maar helaas net  niet de top gehaald...

De groep die naar Å ging heeft een mooie wandeling gemaakt (die ook in het water viel) en het Norwegian Fishing Village Museum bezocht. Hier kregen we een goede indruk van hoe het er aan toeging in het verleden, wat ook voor grote hilariteit zorgde, met name in het postkantoor waar de pruiken van de paspoppen op onze eigen hoofden werden gepast!

Bij terugkomst hebben we een aantal tenten moeten verplaatsen, omdat ze aan het veranderen waren in zinkende boten in kleine meertjes...

Na een rijstmaaltijd regende het nog steeds en hebben we 's avonds een pubquiz gehouden in ons hutje (staf van de 2e reis naar de Azoren: dank voor de vragen!), aangevuld met wat extra door Google vertaalde muziekale fragmenten.

Rond 23:00 was het bedtijd en was het afwachten wat het weer zou doen die nacht en de volgende ochtend...

Lapland1

Ben je benieuwd of onze reizen iets voor jou zijn? Op deze pagina geven we je een beeld van hoe onze reizen eruit zien. 

Of kijk op youtube voor een indruk van onze reizen:

Indruk van verschillende reizen

Indruk van de Lapland reis


Groepen: Bij de YMCA Jongerenreizen reizen we met kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers. De reizen zijn echte groepsreizen: tijdens de reis doe je vrijwel alles met de groep (af en toe komt het voor dat je opsplitst in subgroepjes). Daarom is de groepsvorming bij ons erg belangrijk. Onze reisbegeleiders zijn zo getraind dat ze het groepsproces in goede banen kunnen leiden. Voor dat proces is tijdens de reizen, bijvoorbeeld door bepaalde spellen te spelen, veel aandacht.
Reizen: We reizen met het openbaar vervoer door Europa. Dat leidt soms tot iets langere reistijden, maar zorgt er wel voor dat je het land van bestemming van binnenuit leert kennen. De reisbegeleiders zullen de af te leggen routes goed plannen, maar net als in Nederland kunnen zich onverwachte situaties (zoals vertragingen) voordoen. Dit maakt het reizen wel extra avontuurlijk!

Reisbegeleiders: Per reis gaan er twee of drie getrainde reisbegeleiders mee. Zij zijn het aanspreekpunt voor en tijdens de reis en zullen in overleg met de deelnemers de uiteindelijke route van de reis bepalen. Meer informatie over de reisbegeleiders vind je hier. Op deze pagina zullen de reisbegeleiders voor komend seizoen zich voorstellen zodra de indeling bekend is. 


Slapen:
We slapen tijdens onze reizen in in drie- of vierpersoonstenten, of in hostels. Ook een overnachting bij een lokale YMCA in het land van bestemming komt zo nu en dan voor.

Eten: Koken op reis doen de deelnemers en stafleden in principe zelf. YMCA Jongerenreizen is hiervoor in bezit van speciale benzinebranders, die je makkelijk in je backpack kunt meenemen. 

 


Bagage: Om met ons mee op reis te gaan heb je een backpack nodig. Op die manier kun je gemakkelijk zelf je spullen sjouwen. Naast de eigen bagage, krijgt iedereen een deel van de algemene spullen in/aan zijn tas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tenten, pannen en branders.

Geld: De prijzen van onze reizen zijn inclusief alle overnachtingen, maaltijden en vervoer – zowel binnen het land waar we heen gaan als de reis van onze verzamelplaats in Nederland naar het land van bestemming. Ook enkele excursies zijn bij de prijs inbegrepen. Je zal alleen wat zakgeld mee kunnen nemen voor souvenirs of optionele excursies, die altijd in overleg met de hele groep zullen plaatsvinden.

 

 

Vacature (vice) voorzitter YMCA Jongerenreizen

Wij zijn per direct op zoek naar een nieuwe (vice) voorzitter voor de werkgroep YMCA Jongerenreizen.

Als voorzitter van YMCA Jongerenreizen ben je hét aanspreekpunt. Zo heb je contact met andere YMCA-organen, maar bewaar je ook het overzicht over alle activiteiten binnen de werkgroep. Je bereidt vergaderingen voor en zit deze voor. Daarnaast vorm je samen met de penningmeester en de secretaris het dagelijks bestuur.

Mocht je het voorzitterschap in een keer een te grote stap vinden, dan kun je vice voorzitter worden. Gedurende een bepaalde periode, vul je gezamenlijk met de huidige voorzitter het voorzitterschap in met als doel om na deze periode het voorzitterschap over te nemen.

Taken van de voorzitter:

 • Vergaderingen van de werkgroep en ad-hoc vergaderingen van het dagelijks bestuur voorbereiden en voorzitten
 • Contact met andere YMCA-organen
 • Aanspreekpunt voor de werkgroep maar ook voor alle overige vrijwilligers
 • Overzicht houden over alle activiteiten en zorgdragen dat deze worden uitgevoerd door actief ons grote netwerk van vrijwilligers in te zetten

Wat doet de werkgroep YMCA Jongerenreizen?

De werkgroep organiseert de internationale jongerenreizen voor YMCA Nederland. Dit omvat het bedenken en uitwerken van de reizen maar ook het werven van deelnemers en stafleden, organiseren van trainingen en bijvoorbeeld het bestellen van T-shirts. Kortom een breed takenpakket waarbij de taken zo worden verdeeld onder de werkgroepleden dat eenieder er plezier in heeft.

Hoe werkt de werkgroep YMCA Jongerenreizen?

De leden van de werkgroep vervullen een van de algemene taken en/of zijn lid van een of meerdere subcommissies. De algemene taken zijn voorzitter, penningmeester en secretaris. Daarnaast hebben wij 5 subcommissies: bestemmingensub, stafsub, trainsub, PR-sub en de materiaalsub. Als voorzitter ben je in principe geen lid van een van de subcommissie’s

Hoeveel tijd kost het om lid te zijn van de werkgroep YMCA Jongerenreizen?

Wij hebben ongeveer 8 keer per jaar een Skypevergadering. Deze vergaderingen zijn in ’s avonds, duren ca. 2 uur e omdat wij via Skype vergaderen hoef je je huis niet uit. Daarnaast komen wij 2 keer per jaar (rond eind augustus en in februari) bij elkaar voor een vergader- en werkweekend, waarbij we gezelligheid combineren met een productieve werkdag. Ook zijn we aanwezig op (en verantwoordelijk voor) de twee trainingsweekenden voor de nieuwe stafleden (meestal in maart en begin juni).

Naast de vergaderingen werkt iedereen aan zijn eigen taken. Voor de voorzitter betekent dit ongeveer 1 tot 2 uur per week, het meeste werk is goed te voorspellen en in te plannen.

Waarom bij de werkgroep Jongerenreizen komen?

Wij zijn een leuke gezellige werkgroep, die goed draait en veel (gedocumenteerde) ervaring heeft. Hierdoor kunnen we ons vooral richten op de reizen zelf!

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om ons als voorzitter ons te komen versterken of heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vacature Staflid Jongerenreizen

YMCA Jongerenreizen gaat in 2018 weer op reis! Ook dit jaar gaan vele enthousiaste jongeren in de leeftijd van 15-25 met ons mee op reis. Wij zijn op zoek naar nieuwe, goede en enthousiaste reisbegeleiders.

Staflid worden... dat klinkt tof en dat lijkt me wel wat voor mij, maar is dat moeilijk? Ja en nee: er komt natuurlijk heel wat bij kijken om een reis te begeleiden, maar hiervoor word je door ons heel goed getraind! Voor en tijdens de reis ben je als stafteam (bestaande uit 2 of 3 stafleden) verantwoordelijk voor alle praktische zaken zoals het regelen van openbaar vervoer, campings/hostels, activiteiten en zorg je voor het eten. Daarnaast zorg je voor gezelligheid tijdens de reis en bied je een luisterend oor aan de deelnemers.

Er zijn een aantal dingen die wij van jouw vragen:

 • Ervaring of affiniteit met jongeren, bij voorkeur in het organiseren van activiteiten
 • Reiservaring bij voorkeur met kamperen/backpacken
 • Enthousiasme, verantwoordelijkheidsgevoel en flexibiliteit
 • Goed kunnen samenwerken
 • Tijd, behalve dat je 2 weken in de zomer van 2018 op reis gaat, zijn er 3 verplichte trainingsweekenden (maart, juni en september) en bereid je thuis op een zelf gewenst tijdstip samen met je stafteam, de reis voor. Na de reis lever je als stafteam nog een aantal overdrachtsdocumenten voor de reizen van het jaar daarop.

Heb jij zin om in de zomer van 2018 een YMCA Jongerenreis te begeleiden, stuur dan voor 9 januari een mailtje waarin je je voorstelt en vertelt over je reiservaring en motivatie om een reis te begeleiden met YMCA Jongerenreizen. Ons mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hiervoor kun je ook terecht voor vragen of meer informatie. Als staflid hoef je niets voor de reis te betalen.

Je hoort van ons of je uitgenodigd wordt voor een op de intake avond in de buurt van Utrecht op vrijdag 2 februari.

Voor meer informatie en reisverhalen van 2017 kun je kijken op deze website. Kijk bijvoorbeeld eens bij de blogs.


Vacature werkgroep Jongerenreizen

Wij zijn hard op zoek naar nieuwe leden voor de werkgroep jongerenreizen. Wat doen wij en hoe hebben wij onze taken verdeeld;

Wat doet de werkgroep Jongerenreizen?

De werkgroep organiseert de internationale jongerenreizen voor YMCA Nederland. Dit omvat het bedenken en uitwerken van de reizen maar ook het werven van deelnemers en stafleden, organiseren van trainingen en bijvoorbeeld het bestellen van t-shirts. Kortom een breed takenpakket waarbij de taken zo worden verdeeld onder de werkgroepleden dat eenieder er plezier in heeft.

Hoe werkt de werkgroep Jongerenreizen?

De leden van de werkgroep vervullen een van de algemene taken en/of zijn lid van een of meerdere subcommissies.
De algemene taken zijn voorzitter, penningmeester, secretaris en notulist. Daarnaast hebben wij 5 subcommissies elk (bestaande uit 2-3 personen); bestemmingensub, stafsub, trainsub, PR-sub en de materiaalsub. In de subcommissies kunnen naast werkgroepleden ook anderen (bijvoorbeeld stafleden/deelnemers/andere geïnteresseerden) meehelpen.

Hoeveel tijd kost het om lid te zijn van de werkgroep Jongerenreizen?

Wij hebben ongeveer 8 keer per jaar een Skypevergadering. Deze vergaderingen zijn in principe ’s avonds en duren ca. 2 uur. Daarnaast komen wij 2 keer per jaar (rond eind augustus en in februari) bij elkaar voor een vergader- en werkweekend, waarbij we gezelligheid combineren met een productieve werkdag. Ook zijn we aanwezig op (en verantwoordelijk voor) de twee trainingsweekenden voor de nieuwe stafleden (meestal in maart en begin juni).

Naast de vergaderingen werkt iedereen aan zijn eigen taken. De tijd die dit kost en wanneer het moet gebeuren, hangt af van de taak. De bestemmingensub is bijvoorbeeld in de herfst redelijk druk met het voorbereiden van de reizen, maar heeft vervolgens na december/januari vrijwel niets meer te doen.

Waarom bij de werkgroep Jongerenreizen komen?

Wij zijn een leuke gezellige werkgroep, die goed draait en veel (gedocumenteerde) ervaring heeft. Hierdoor zijn wij relatief weinig tijd kwijt met het bedenken van hoe en wanneer zaken opgepakt moeten worden en hebben wij veel tijd over om ons te richten op de reizen zelf!

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om ons als werkgroeplid te komen versterken of om mee te helpen in een van de subcommissies? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op 2 en 3 september hebben wij ons eerstvolgende vergaderweekend en je bent meer dan welkom om aan te sluiten! Een keer een weekend of vergadering meekijken of een tijdje proefdraaien is natuurlijk altijd mogelijk.

Hier vind je allerlei informatie over wie wij zijn, waarom wij jongerenreizen organiseren, de kleine lettertjes en ook veel gestelde vragen. Mocht je nog informatie missen, neem dan even contact op met ons!

Ben je jonger dan 17 of ouder dan 25 en wil je toch graag een toffe reis beleven? Kijk dan eens bij een van onze samenwerkingspartners. Klik op de afbeelding en je gaat naar hun website. 

Fun2stay
Ben je tussen de 7 en 16 jaar? Dan kun met ons mee op kamp. Wil je een onvergetelijk zomerkamp meemaken, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij organiseren gezellige, actieve kampen voor een eerlijke prijs (vanaf € 175,-). Er is keuze genoeg, je kunt met ons op een Fun2stay-kamp, ponykamp, gamekamp of theaterkamp.

Y-Camps
Elk kind moet op vakantie kunnen. Soms is dat niet vanzelfsprekend, omdat kinderen extra begeleiding nodig hebben bij het dagelijks leven. Bij Y Camps krijgen kinderen een onvergetelijke vakantie mét deze extra begeleiding. Deskundige vrijwilligers organiseren de kampen voor kinderen van 6 t/m 25 jaar. 

Buitendoor
Stichting Buitendoor organiseert buitensport zomerkampen voor jongeren vanaf 14 jaar en (internationale) buitensporttrainingen voor iedereen van 16+. Denk aan survivallen in de Ardennen of een week wonen in je zelfgebouwde boomhuttendorp!© YMCA Jongerenreizen